Nog veel meer voorbeelden 2018-05-14T18:48:44+00:00

Met ResQ kan u ook al deze zaken laten doen …

ResQ kan ingezet worden voor tal van werken in en rond u huis of ter verbetering van uw work-life balans.
Ergens is er een ongeschreven wet die zegt dat u jaarlijks 1% tot 2% van de waarde van uw woonst moet investeren in het onderhouden van uw woonst om te vermijden dat uw woning in waarde verminderd.

Ontdek hier enkele van de meest gebruikelijke opdrachten die u via ResQ kan laten uitvoeren.

shutterstock_353456495

Weerkerende opdrachten in en rond uw huis

Laat uw tuin wekelijks of op de frequentie die u zelf bepaalt onderhouden door een vakman.
Een tuinman betaald via ResQ kost u 16€/u * voor een vakman.
Bekijk voor uw tuin hoeveel uur per week of per maand u zou willen laten doen door een professional en gebruik die kostbare tijd voor de dingen die u zelf wil !
Laat uw huis schoonmaken door een poetsvrouw betaald via ResQ. Ook op die manier kan u de gewonnen tijd spenderen aan de zaken die u wil
U kijkt ertegenop om uw ramen 1x per maand of om de 2 maanden te doen ? Laat ze door een professional doen en betaal ze via uw ResQ bonus.
Je hebt het geluk een zwembad te hebben? Ook het zwembadonderhoud kan je via ResQ betalen.

Andere opdrachten die uw levenskwaliteit helpen verbeteren

Uw dagelijkse maaltijd met verse ingredienten of een kok aan huis voor een speciale gelegenheid? Laat deze diensten uitvoeren door professionelen die betaald worden met uw ResQ budget.
Uw kinderen opgehaald op school en thuis bij u verzorgd alsof u het zelf zou doen ? Een dienst die u met uw ResQ bonus kan betalen.
Huishoudelijke hulp voor familie of ouders? Via ResQ kan u de diensten aan huis laten uitvoeren en met uw ResQ bonus betalen.
Of u een tijdelijke behoefte hebt aan een chauffeur of u uw kinderen moet laten rondrijden voor sport of andere na-schoolse activiteiten. Al deze verplaatsingen kan u via uw ResQ bonus betalen…

Andere occassionele opdrachten

Verplicht onderhoud van uw cv-installatie (centrale verwarming)

Het onderhoud van het centraal stooktoestel van uw verwarmingsinstallatie is een verplichting, zowel voor particulieren als bedrijven.

  • Centrale stooktoestellen op gas (aardgas, butaan, propaan) moeten tweejaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen.
  • Centrale stooktoestellen op stookolie (mazout) of vaste brandstof (hout, pellets, steenkool, …) moeten jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen.

De gebruiker van het centrale stooktoestel is verantwoordelijk voor het onderhoud. Bij huurwoningen moet dus de huurder het centrale stooktoestel laten onderhouden.

De werkuren van de vakman kan u via ResQ betalen. De (wissel)stukken dient u rechtstreeks met de uitvoerder af te rekenen.

Bron: http://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/elektriciteit-aardgas-en-verwarming/verplicht-onderhoud-van-uw-cv-installatie-centrale-verwarming

Ook uw schouw moet afhankelijk van uw verwarmingsinstallatie jaarlijks of 2 jaarlijk gereinigd worden. Ook die dienst kan u via uw ResQ budget laten betalen.
Als je dakgoten vol zitten belooft de winter jou meer schade op te leveren dan de kleine kost om dat vrij te houden…

Onderhoud allerlei

U moet electriciteitswerken laten doen? Of wil al lang een lamp extra in uw woonkamer? Al deze onderhoudswerken en kleine herstellingen kan u laten doen door een vakman en betalen via ResQ.

Een kraan die lekt, een afvoer die verstopt is, een WC die loskomt…Allemaal zaken die u door een loodgieter kan laten doen en via uw ResQ budget laten betalen.

Buitenhoutwerk moet om de zoveel jaar verfrist worden en nagekeken op slijtage door weer en wind.

Dus als u uw ResQ budget moet gaan bepalen hou er rekening mee dat u heel wat kan optimaliseren door het via ResQ te laten lopen

Omdat ResQ een specifieke regeling heeft kunnen treffen met de RSZ en fiscus worden deze diensten forfaitair gewaardeerd op 8,54€/u RSZ matig en 3,50€/u fiscaal. Hierdoor ontvangt de genieter van de ResQ bonus meer koopkracht voor deze diensten te laten uitvoeren dan vergeleken met een normale netto verloning.

Meer details hoe dit exact in zijn werk gaat vindt u hier

shutterstock_247793770

Registreer je voor ResQ